Begeleiderspagina NT2-leerdoelen

Doelgericht uit de startblokken. Anderstalige volwassenen leren Nederlands sneller en beter als ze dat wat ze leren in de les ook direct in hun dagelijks leven kunnen toepassen.

Deze website biedt inspiratie en advies voor cursusorganisatoren, docenten, intakers en materiaalontwikkelaars die in de lessen Nederlands aan anderstalige volwassenen maatwerk willen bieden. We gaan uit van de doelen van cursisten in hun dagelijks leven en de specifieke kennis van het Nederlands die zij daarvoor nodig hebben.

Handleiding

Lees meer over hoe je met je cursisten kunt werken aan hun leerdoelen en hoe je daarbij de NT2-leerdoelen kunt gebruiken.

Praktijkvoorbeelden

Bekijk hoe docenten en vrijwilligers met hun cursisten aan de slag zijn gegaan. Laat je inspireren!

Materiaal

Hier vind je (les)materialen, werkvormen, leestips en zo meer.

Over NT2-leerdoelen

In Nederland en Vlaanderen volgen jaarlijks duizenden anderstaligen cursussen Nederlands als tweede taal (NT2). Ze willen Nederlands leren om deel te kunnen nemen aan de maatschappij, een bedrijf op te zetten, kinderen op te voeden, te studeren, enz.. De leerbehoeftes van deze mensen lopen sterk uiteen.

Voor de meeste cursisten zullen taalcursussen die rekening houden met hun leerbehoeftes het meeste opleveren. Veel cursisten die Nederlands leren worden sterker gemotiveerd als ze dat wat ze leren direct in hun dagelijks leven kunnen toepassen.

Onze partners

Nederlandse Taalunie
CTO, KU Leuven
ITTA, UvAmsterdam
Tel mee met Taal
Webapplicatie door ESKIDOOS.be